Loopbaan reflectie laboratorium analisten

Thema: Loopbaan

Deel

Doel

Radboudumc onderzoekt de toegevoegde waarde van aanvullende loopbaanfaciliteiten voor laboratoriumanalisten. Laboratoriumanalisten vormen een grote beroepsgroep (650 analisten in Radboudumc) en spelen een belangrijke rol bij veel processen in het ziekenhuis, zowel in de medische diagnostiek als het wetenschappelijk onderzoek. Het loopbaanperspectief voor deze functie is beperkt en de beroepsgroep kent geen systeem van beroepsregistratie. Doel van de pilot is na te gaan welke een succesvolle aanpak is voor loopbaanreflectie in deze doelgroep, met het oog op duurzame inzetbaarheid.

 

Doelgroep

Loopbaanfaciliteiten.

Resultaten

Een pilotgroep van 60 laboratoriumanalisten van 2 afdelingen (diagnostiek versus research) hebben tijdens het jaargesprek expliciet aandacht besteed aan loopbaanmogelijkheden. Hulpmiddelen die daarvoor ontwikkeld zijn waren een digitaal portfolio en een lijst met scholingsmogelijkheden.

Een tussentijdse evaluatie van de pilot heeft plaatsgevonden in de vorm van een World Café en dit leverde diverse aanknopingspunten op waar laboratoriumafdelingen mee aan de slag kunnen. Tevens hebben de deelnemers de mogelijkheid gekregen om een workshop Jobcraften te volgen om zo meer inzicht te krijgen in hun drijfveren en talenten en op basis daarvan hun baan passend te maken zonder van baan te veranderen. De resultaten en ervaringen van de deelnemers zijn door middel van nieuwsbrieven, social media (Yammer) en het 1ste Radboud Analistensymposium onder de beroepsgroep verspreid.

Downloads en links

Nadere informatie kunt u opvragen bij de projectleider.

Projectleider

Peter Loozen UMC St Radboud