Faciliteren loopbaanpad tot IC verpleegkundige

Thema: Loopbaan

Deel

Doel

Verpleegkundigen die voldoen aan de aannamecriteria voor de opleiding tot IC verpleegkundige, maar die geen of weinig relevante praktijkervaring hebben met complexe zorg intensieve patiënten, wordt de mogelijkheid geboden om relevante praktijkervaring op te doen. Dit vindt plaats op de in oprichting zijnde ‘intensieve verpleegkundige zorgunit’ voor de duur van een jaar. Naast loopbaanmogelijkheden, wordt ook beoogd een betere kennisoverdracht over de zorg voor de steeds complexer wordende patiëntencategorieën op de verpleegafdeling.

Doelgroep

Verpleegkundigen die interesse hebben om IC verpleegkundige te worden.

Resultaten

Het project heeft een loopbaanpad gerealiseerd voor pas gediplomeerde verpleegkundigen die na een intensieve inwerkperiode praktijkervaring hebben opgedaan m.b.t. de ‘academische’ patiënt. Het vergaren van theoretische kennis en het ontwikkelen van een klinische blik/klinisch redeneren zijn onderdeel van het resultaat.

4 verpleegkundigen hebben het volledige traject doorlopen en zijn opgeleid tot allround chirurgische verpleegkundige. Zij starten per 01-02-2014 met de IC opleiding.

Downloads en links

Nadere informatie kunt u opvragen bij de projectleider.

Projectleider

Nicole Liefers UMCG