De combinatie van Werk en mantelzorg / werkende mantelzorgers in de UMC’s

Thema: Overige

Deel

Doel

Uit onderzoek blijkt dat in de zorg 1 op de 4 medewerkers werk combineert met mantelzorgtaken. CNV publieke zaak focust op de bewustwording van de umc’s.

Doelgroep

Dit project richt zich primair op de werkende mantelzorgers in de UMC’s. Daarnaast wordt ook gefocust op HR, OR, directie en collega’s.

Resultaten

Er is een ondersteuningspakket ontwikkeld voor UMC’s, zie hier.
Daarnaast is het Erasmus MC ondersteund in het verkrijgen van de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Het heeft aan 3 criteria invulling gegeven:

1. Erasmus MC heeft via haar communicatiekanalen (intranet, nieuwsbrieven) aandacht geschonken aan het thema: wat is mantelzorg, wat speelt er bij de combinatie werk en mantelzorg. Naast informatie heeft zij ook werkende mantelzorgers geïnterviewd en hun verhalen via dezelfde communicatiekanalen openbaar gemaakt.
2. Erasmus MC heeft via haar communicatiekanalen (intranet, nieuwsbrieven) bekend gemaakt van welke (wettelijke) regelingen er gebruik gemaakt kan worden en waar men terecht kan intern voor meer informatie en ondersteuning
3. Erasmus MC heeft het thema werk en mantelzorg opgenomen in hun visiedocument KOERS18 en de OR bij de borging van dit thema betrokken. Inmiddels is de erkenning ook toegekend.

Downloads en links