Nieuws

30 Dec 2013 "Van studeren word ik blij"

”Op het moment dat er binnen het AMC twee divisies werden samengevoegd onstond er een dubbele bezetting op het bestuurssecretariaat waar ik werkte. Toen er tegelijkertijd een vacature vrij kwam als HR-assistent zag ik mijn kans schoon om mijn loopbaan een draai te geven. Nu werk ik met veel plezier bij HR-afdeling Psychiatrie. Ik realiseerde me door die samenvoeging dat de organisatie continu in ontwikkeling is en dat het goed is om ook mezelf te blijven ontwikkelen. In overleg met mijn leidinggevende besloot ik HBO Recht te gaan studeren, dat sluit mooi aan bij mijn werk als HR-assistent. Ik krijg nu al regelmatig vragen over de cao en werknemersrechten dus ik zit al een beetje in die hoek. Daarnaast heb ik een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. Ik kan heel boos worden als er iets gebeurt dat niet eerlijk is. Deze studie kan me helpen mijn gevoel te onderbouwen. Elke dinsdag ga ik van één tot half negen naar college en daarnaast studeer ik in de avonduren en weekenden nog zo'n vijftien uur. Dat is zwaar, maar ik vind het leuk om uit te zoeken hoe dingen echt zitten, dat geeft me voldoening. Van leren word ik blij. De studie is gelukkig goed te combineren met de vierentwintig uur die ik werk. De stages wil ik graag in het AMC doen en ik hoop dat het uiteindelijk ook leidt tot een baan die aansluit bij de studie. Voor deze studie zet ik graag mijn persoonlijk budget in!

"HBO Recht is een praktische opleiding met veel stages, die kan ik mooi bij het AMC doen"

Naam:     Hilde van den Engel
Functie:   HR-assistent divisie Hersenen en Zintuigen, AMC
Leeftijd:   42 jaar
Woont:    in Amstelveen samen met man en dochtertje van vier
Vrije tijd:  hardlopen, las veel, ik hoop dat mijn studie mijn hobby wordt
Info:         h.j.vandenengel@amc.uva.nl
Inspiratie  huis-tuin-en-keuken dingen als kletsen met mijn dochtertje, vrienden of collega’s, een goeie film en lekker eten

 

"De studie HBO Recht is zwaar, maar geeft me veel voldoening"

Tekst: Joop K. de Vries
Illustratie: Brigida

Vitaal en met plezier blijven werken
Hoe blijft u vitaal en met plezier aan het werk, ook in onzekere tijden? Deze serie artikelen biedt inspiratie. Afkomstig van de acht UMC's en de werknemersorganisaties. Zij hebben in de cao afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid. Kijk ook eens op umcdialoog.nl en dokterhoe.nl.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar overzicht