Nieuws

2 Okt 2013 Alles in het jaargesprek valt op zijn plek

Het komt u wellicht bekend voor: u bereidt zich voor op het jaargesprek en denkt 'waar heb ik het verslag van de vorige keer ook al weer opgeslagen?' En als u het dan eindelijk gevonden hebt, ziet u dat de afgesproken cursus Excel er niet van is gekomen. Dat kan efficiënter, dacht het LUMC en ontwikkelde een nieuwe digitale tool die alle verslagen, acties, afspraken en evaluaties makkelijk vindbaar opslaat. En die bovendien leidinggevenden in een oogopslag de status van alle jaargesprekken laat zien.

Sindy Bourret, administratief medewerker Bedrijfsopleidingen, vertelt over het jaargesprek nieuwe stijl. "Mijn leidinggevende en ik hadden eerst gewoon een gesprek aan tafel zonder de computer. Dat vond ik heel prettig, want dan is er normaal oogcontact. Direct na afloop voerden we samen het digitale formulier in. Ter voorbereiding had ik dat formulier al bekeken. We hebben in het formulier de afspraak vastgelegd dat ik naar de afdeling Gezondheid zou gaan voor werkplekadvies vanwege nekklachten. Die afspraak verscheen vervolgens standaard op mijn computerscherm. Ik had de neiging om met de klachten door te lopen, maar doordat ik steeds die melding zag, heb ik vrij snel een afspraak gemaakt."

Afspraken in beeld

Het gespreksverslag is voor Sindy altijd in te zien als ze is ingelogd. Haar leidinggevende heeft twee jaar toegang tot het verslag, daarna is het niet meer actueel. Voor leidinggevenden biedt het systeem ook nog een duidelijk overzicht van de status van de jaargesprekken van alle medewerkers: gepland, gevoerd, verslag akkoord, openstaande acties plus daaraan gekoppelde verantwoordelijkheden en deadlines. De tool stroomlijnt de jaargesprekken zodat de inhoud meer aandacht kan krijgen. Belangrijk, want het jaargesprek is de basis voor ontwikkeling en opleiding.

Tekst: Joop K. de Vries
Illustratie: Brigida

Naam: Sindy Bourret
Functie: administratief medewerker Bedrijfsopleidingen, LUMC
Leeftijd: 44 jaar
Woont: in Wassenaar samen met man en twee kinderen
Vrije tijd: actief bij school en hockeyclub, schilderen in de stijl van Gerdine Duijsens
Info: s.j.bourret@lumc.nl
Inspiratie: mijn grenzeloze kinderen en vakantie

 

 

 

 

 

 

"Handig dat alle gespreksverslagen bij elkaar staan. Ik moest altijd zoeken waar ik het verslag had opgeslagen."

Vitaal en met plezier blijven werken
Hoe blijft u vitaal en met plezier aan het werk, ook in onzekere tijden? Deze serie artikelen biedt inspiratie. Afkomstig van de acht UMC's en de werknemersorganisaties. Zij hebben in de cao afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid. Kijk ook eens op dokterhoe.nl.

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar overzicht