Nieuws

12 Feb 2013 Inspirerend leiderschap is zichtbaar voordoen

'Een inspirerende leider is als een haas in een marathon die niet uitstapt.'

Als leidinggevende op de zeepkist gaan staan en tegen je team zeggen: vanaf morgen werken we 100% veilig en patiëntvriendelijk; dat zal niet veel opleveren. Maar hoe verander je gedrag dan wel? Robert Borgers, manager afdeling MDL in UMCG, kiest voor inspirerend leiderschap. Heel praktisch: gewenst gedrag zichtbaar voordoen en kleine stapjes maken. Patiënten en medewerkers zijn veel tevredener en het kost niets extra's.

Robert geeft een voorbeeld. "Als klein stapje in 'patiëntvriendelijk werken' zijn de teamleiders begonnen met nieuw op te nemen patiënten direct welkom te heten en snel verder te helpen als zij zich voor de eerste keer aan de balie melden. De rest van het team nam dit al gauw over zonder dat er verder veel aandacht aan is besteed."

Zonder extra geld of moeite
Veel verbeterpunten in de zorg betreffen bejegening. De auteur Tom Peeters noemt dat 'de kleine grote dingen'. Robert merkte dat ook weer na met patiënten te hebben gesproken: "We hebben belangrijke contactmomenten met de patiënt in kaart gebracht en bekeken hoe we daarop meer impact kunnen creëren. We vragen bijvoorbeeld cijfers: hoe vindt u de zorg vandaag? Een 8? Dank u wel, wat kunnen we doen om er een 9 van te maken? Dan noemen patiënten makkelijk een verbeterpunt: dat de dokter op tijd komt, het eten wordt gemalen, tanden worden gepoetst en graag het juiste broodbeleg. Kost geen geld of extra moeite, wordt zeer gewaardeerd en maakt daardoor medewerkers ook blijer."

Haas in marathon
Bij het inspirerende leiderschap van Robert hoort ook feedforward geven; een toekomstgerichte positieve manier van communiceren. Tegelijkertijd ligt de focus op mensen die mee willen veranderen. De rest volgt uiteindelijk zonder er extra energie in te stoppen. Robert vergelijkt zichzelf met een haas in een marathon die niet uitstapt. "Ik loop steeds iets voor de mensen uit om het tempo van de verbeteringen te bepalen. Blijven bewegen is belangrijk. Het thema of de ambitie maakt niet uit."

"Dank u wel voor de 8. Hoe kan ik er een 9 van maken?"

Naam: Robert Borgers
Functie: manager afdeling Maag, Darm, Lever, UMC Groningen
Leeftijd: 47 jaar
Woont: in Baflo samen met vrouw en kinderen
Vrije tijd: verzamelt, leest, koopt en verkoopt boeken. Tennist en fietst.
Info: e-mail: r.p.borgers@umcg.nl
Inspiratie 'De kleine grote dingen’ van Tom Peeters en 'De Management Makeover' van Mario Bierkens

 

Vitaal en met plezier blijven werken
Hoe blijft u vitaal en met plezier aan het werk, ook in onzekere tijden? Deze serie artikelen biedt inspiratie. Afkomstig van de acht UMC's en de werknemersorganisaties. Zij hebben in de cao afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid.

 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar overzicht