Next Generation Analist

Thema: Loopbaan

Deel

Doel

Met het project wordt beoogd om analisten bij te scholen zodat ze goed voorbereid zijn voor de toekomstige invulling van de functie.alse

Doelgroep

De groep analisten van de afdeling Genetica.

Resultaten

Het project heeft geleid tot een nieuw ontwikkelde training Next Generation Sequence welke voor andere UMC”s, andere afdelingen binnen het UMCG en voor nieuwe instroom van analisten toegepast kan worden. Deze NGS training is speciaal ontwikkeld voor de doelgroep in nauwe samenwerking van het UMCG en het “Instituut voor Life Science & Technology” onderdeel van de Hanzehogeschool in Groningen.

25 analisten hebben nu een training gehad van 5 dagdelen in de NGS analyse methoden. De analisten hebben de training geëvalueerd en zijn van mening dat de kwaliteit van de training was zeer goed en dat ze veel inzicht hebben gekregen in het NGS analyse proces. Daarnaast zijn de analisten enthousiast over de training en het heeft verdere interesse in het onderwerp aangewakkerd. Door deze cursus is de NGS techniek een team verantwoordelijkheid geworden ipv een taak van enkele medewerkers. De analisten hebben inzicht gekregen in de techniek, de procedures en de gebruikte software.

Deze cursus heeft op zeer efficiënte wijze een grote groep mensen voorbereid op de nieuwe ontwikkelingen.

De training zal ook aangeboden worden aan de analisten van de afdelingen Medische microbiologie, Pathologie, en het Laboratoriumcentrum door de Hanzehogeschool. Zij zullen de andere afdelingen hierover actief benaderen.

Downloads en links

Nadere informatie kunt u opvragen bij de projectleider.

Projectleider

Nicole Liefers UMCG