Leefstijlprogramma

Thema: Gezondheidsmanagement

Deel

Doel

Het bevorderen van vitaliteit, gezondheid en fitheid en daardoor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten.

Doelgroep

Medewerkers met een verhoogde BMI (tussen de 25 en 35 kg/m2).

Resultaten

Het project heeft tot een spel geleid. Het is een eigentijds product, waarbij gebruik gemaakt wordt van quantified self, social media en gaming.

De werving voor het beweegspel is gestart in januari 2014. In februari en maart hebben de intakes plaatsgevonden. In maart is een groep met BMI >25 kg/m2 gestart, en in april is een groep met BMI >30 kg/m2 gestart. Beide groepen zijn volop actief in het beweegspel. Het is opvallend hoe actief zij aan het bewegen zijn, en hoe stimulerend zij middels het forum zijn naar elkaar. Beide groepen worden in september 2014, na afloop van het beweegspel, hermeten.
Bij de obesitas-groep hebben we daarnaast een samenwerkingsverband met het Centrum Gezond Gewicht opgezet. In dit kader hebben deze deelnemers bij baseline een uitgebreidere screening gehad, middels vragenlijsten, lab, urine en haar. Een “arbo”-vragenlijst gericht op verzuim en werkvermogen maakt deel uit van dit pakket. Deze wordt herhaald bij 10 weken en 78 weken. De data worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Hiervoor is toestemming van de METC van het ErasmusMC.
Met het spel wordt een bijdrage geleverd aan het behouden en vergroten van de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers van het Erasmus MC. Daarnaast creëert het bewustwording van een gezonde leefstijl.
 

Downloads en links

Nadere informatie kunt u opvragen bij de projectleider.

Projectleider

Hans Ferdinandus Erasmus MC