Nieuws

17 Feb 2015 Inspirerend Leiderschap (UMC Groningen)

De kwaliteit van zorg verhogen, evenals klantvriendelijkheid en veiligheid, zijn belangrijke doelstellingen voor UMC’s. Inspirerend leiderschap kan daarbij het (grote) verschil maken. Daarom heeft het UMC Groningen het project Inspirerend leiderschap ingezet bij de coaching van leidinggevenden.

Dat heeft de arbeidsrelatie tussen de leidinggevenden en het personeel via dialoog verbeterd. Leidinggevenden zijn zich veel bewuster van de effecten van feedback, coaching en hun eigen realisatiekracht en voorbeeldgedrag.

Lees meer over het project Inspirerend leiderschap >

Lees meer over andere projecten van het Erasmus MC >

Coaching van leidinggevenden

Hoe kun je als leidinggevende het best gesprekken met medewerkers en collega’s voeren? Veel leidinggevenden willen op dat gebied graag leren en hebben behoefte aan feedback en hulp. Dat vergt vanzelfsprekend een goede aansluiting met het hogere management.

Een dergelijk geheel van coaching en professionele dialoog biedt ruimte voor volwaardige arbeidsverhoudingen tussen medewerker en leidinggevende. Zo’n volwaardige arbeidsrelatie was een van de doelstellingen van het programma Dialoog 2012-2013. Het project Inspirerend leiderschap was een van de 26 projecten onder de programmalijn Coaching van leidinggevenden.

Lees meer over de 25 andere projecten >

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar overzicht