Nieuws

1 Apr 2014 Reis- en verblijfkosten bij congres ook vergoed

Vitaal en met plezier blijven werken
Hoe blijft u vitaal en met plezier aan het werk, ook in onzekere tijden? Deze serie artikelen biedt inspiratie. Afkomstig van de acht UMC's en de werknemersorganisaties. Zij hebben in de cao afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid. Kijk ook eens op umcdialoog.nl en dokterhoe.nl.


Mijn persoonlijk budget

Reis- en verblijfkosten bij congres ook vergoed

"Van het persoonlijk budget heb ik nooit serieus werk gemaakt, tot ik eind vorig jaar een brief kreeg waarin stond dat het budget zou worden gemaximeerd. Ik zat aan mijn maximum en vond het zonde om niks met het geld te doen. Een vijfdaags congres in Heidelberg over epigenetica leek mij als postdoc interessant. Epigenetica onderzoekt mechanismen die genen beïnvloeden zonder de DNA volgorde te veranderen. Ik heb over mijn voornemen met mijn professor overlegd en zij vond het prima. Ze adviseerde me om ook een paar boeken over dit onderwerp te kopen van mijn persoonlijk budget. Bij het persoonlijkbudgetloket heb ik gevraagd of de reis- en verblijfskosten ook vergoed worden. Dat bleek het geval. Het toegekend krijgen van het persoonlijk budget was een fluitje van een cent. Je moet alleen heel even de tijd nemen om uit te zoeken wat er precies wordt vergoed. Het was prettig dat ik de voorgeschoten kosten nog de zelfde maand tegelijk met mijn salaris terugkreeg.
Dit congres zou waarschijnlijk niet uit mijn aanstellingsbudget betaald zijn omdat het meer te maken heeft met de onderzoekslijn die ik zelf wil gaan opzetten, dan met mijn huidige werk. Het congres was zeer leerzaam, ik kan weer iets breder kijken. Ik heb in beeld wat er bij epigenetica hot is en ik heb wat contacten opgedaan. In de toekomst ga ik denk nog enkele kleinere congressen bezoeken."

"Je moet bij het persoonlijk budget heel even de tijd nemen om uit te zoeken wat precies kan."

Naam:    Joost Fledderus
Functie:  postdoc Nefrologie & Hypertensie UMC Utrecht
Leeftijd:   38 jaar
Woont:    in Zeist met vrouw en twee kinderen
Vrije tijd:    rugby bij USRS en naar planeten kijken met mijn eigen sterrenkijker
Info:    j.o.fledderus@umcu.nl   
Inspiratie 

de boekenkast van mijn grootvader, vol met boeken over sterrenkunde en ruimtevaart, heeft mij geïnspireerd om de wetenschap in te gaan

 

Tekst: Joop K. de Vries
Illustratie: Brigida

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar overzicht