Nieuws

18 Mrt 2014 Analisten pimpen baan zonder weg te gaan

Vitaal en met plezier blijven werken
Hoe blijft u vitaal en met plezier aan het werk, ook in onzekere tijden? Deze serie artikelen biedt inspiratie. Afkomstig van de acht UMC's en de werknemersorganisaties. Zij hebben in de cao afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid. Kijk ook eens op umcdialoog.nl en dokterhoe.nl.

Analisten pimpen baan zonder weg te gaan

Na verpleegkundigen zijn analisten de grootste beroepsgroep in de UMC's. Maar ze zijn veel minder zichtbaar en minder goed georganiseerd dan verpleegkundigen. In UMC St Radboud bleken analisten in een medewerkerstevredenheidsonderzoek relatief laag te scoren op: bij- en nascholing, motivatie en loopbaanontwikkeling. Een groep van acht actieve analisten stak de koppen bij elkaar en vormde het Radboud Analisten Platform, boordevol ideeën over meer werkplezier en loopbaanperspectief voor analisten.

2.0-benadering
Liesbeth Wintjes is een van de initiatiefnemers. "Aanvankelijk overwogen we, om net als de verpleegkundigen, een officiële adviesraad op te richten in de medezeggenschapstructuur maar we hebben gekozen voor niet weer een officieel adviesorgaan, maar voor een informeel netwerk, een 2.0-benadering. We praten even goed met de Raad van Bestuur, HR en afdelingshoofden over onze ideeën. Gevraagd en ongevraagd geven we advies over zaken die analisten aangaan. We maken analisten zichtbaarder voor elkaar en voor de buitenwereld. We delen kennis en willen de waardering voor de beroepsgroep vergroten."

Loopbaanreflectie
Sinds de start, september vorig jaar, is het RAP voortvarend te werk gegaan: met onder meer een themalunch over jobcraften (pimp je baan zonder weg te gaan), een symposium en een pilotproject 'Loopbaanreflectie voor laboratoriumanalisten'. Bij deze laatste groep wordt in de jaargesprekcyclus extra aandacht besteed aan de behoefte aan bij- en nascholing in combinatie met het bijhouden van een portfolio. Ook is er een overzicht gemaakt met alle bij- en nascholingsmogelijkheden voor analisten in het Radboud. Liesbeth: "De loopbaanmogelijkheden voor analisten zijn nu zeer beperkt en er bestaat nauwelijks gestructureerde bij- en nascholing, daar willen we met deze pilot verandering in brengen, maar ook door na te denken over een masteropleiding voor analisten."

Facebook
Het RAP deelt zoveel mogelijk kennis op eigentijdse wijze. Er is een digitale nieuwsbrief, een eigen plek op MijnZorgnet en de leden zijn actief op Yammer, Facebook en LinkedIn. Inmiddels reikt de ambitie van het RAP alweer verder, er zijn contacten gelegd met analisten van het LUMC en met de Europese beroepsvereniging voor analisten de EPBS.

Hoe kunnen we de motivatie van analisten prikkelen, terwijl loopbaanmogelijkheden nihil zijn?

Naam:    Liesbeth Wintjes
Functie:  diagnostiekanalist UMC St Radboud
Leeftijd:   50 jaar
Woont:    met man, dochter(16), zoon(14) en twee katten in Grave
Vrije tijd:    Sport, tennis, muziek
Info:    L.Wintjes@labgk.umcn.nl
    mijnzorgnet.nl -> Groepen -> zoeken op: analisten
Inspiratie    door samenwerken mogelijkheden creëren

 

Tekst: Joop K. de Vries
Illustratie: Brigida
 

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar overzicht