Nieuws

18 Feb 2014 Grenzen bepalen doen we samen

Feedback geven
Anneke Tiemersma, interim-manager polikliniek Verloskunde, Gynaecologie en IVF-centrum VUmc, volgde de drie uur durende workshop met haar team. Ze is enthousiast: "Onze afdeling heeft een moeilijke periode achter de rug. We werken aan (sociale) veiligheid, open communicatie en betere samenwerking, daar past deze workshop perfect in. Feedback kunnen geven en ontvangen is heel belangrijk in het werk. In de workshop werd dat respectvol en met humor gebracht. Een beetje lucht vind ik belangrijk. Het hoeft niet zwaar te zijn als je een collega aanspreekt op gedrag, dat kan ook even tussendoor. We hameren erop dat iedereen alert is op zijn eigen grenzen en zelf verantwoordelijkheid neemt als iemand erover heen gaat, want ieders grens ligt ergens anders."

Afdelingsdromen
Inmiddels is de afdeling alweer een paar stappen verder en is er gedroomd over gewenst gedrag. Alle medewerkers maakten hun eigen droom en vervolgens is er in teamdialogen een gezamenlijk afdelingsdroom van gemaakt die grotendeels over samenwerken gaat. Anneke: "We hebben de dromen heel praktisch vertaald: bijvoorbeeld als je niks te doen heb, help je je collega's zonder dat ze het hoeven te vragen."

Plezierig samenwerken
Na de workshop en de teamdialogen zijn de medewerkers aan de slag gegaan met drie verbeterthema's: omgangsvormen, samenwerking en hulp vragen. Daarnaast werken ze aan twee thema's die inmiddels weer goed gaan en behouden moeten blijven: plezier in het werk en positieve feedback geven. Binnenkort presenteren de medewerkers aan elkaar de praktische invulling van deze thema's. Anneke: "Het is geen modegrill, we werken onontkoombaar op een nieuwe manier, die natuurlijk eigenlijk heel normaal is."

Tekst: Joop K. de Vries
Illustratie: Brigida

Naam: Anneke Tiemersma
Functie: interim manager verloskunde, gynaecologie en IVF centrum VUmc
Leeftijd: 51 jaar
Woont: in Haarlem en heeft twee dochters van 18 en 20 jaar
Vrije tijd: hardlopen, ontmoetingen, belevenissen, strand en zee
Info: am.tiemersma@vumc.nl
Inspiratie: boek: 'Het licht en de korenmaat', van Hans Wopereis.
                Verborgen talenten en krachten ontdekken van medewerkers.


"Ik geloof in het sneeuwbaleffect van het goede voorbeeld. Als leidinggevenden horen we voorbeeldig te zijn in het aanspreken van medewerkers op ongewenst gedrag en het stimuleren van gewenst gedrag."

Vitaal en met plezier blijven werken
Hoe blijft u vitaal en met plezier aan het werk, ook in onzekere tijden? Deze serie artikelen biedt inspiratie. Afkomstig van de acht UMC's en de werknemersorganisaties. Zij hebben in de cao afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid. Kijk ook eens op umcdialoog.nl en dokterhoe.nl.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar overzicht