Nieuws

5 Feb 2014 Jaargesprek nieuwe stijl geeft duidelijkheid

Het is voor sommige medewerkers in het AMC even wennen dat in jaargesprekken SMART-afspraken worden gemaakt over taken, competenties, functioneren en persoonlijke ontwikkeling.
Maar een open gesprek over wat er van de leidinggevende van je verwacht schept uiteindelijk meer duidelijkheid over je huidige en toekomstige werk.

Zichtbaar gedrag

Yvette ten Vaarwerk, teamcoördinator bij de zorgadministratie, is enthousiast over de jaargesprekken nieuwe stijl. "Het is een hulpmiddel om zoveel mogelijk te praten over feiten, zichtbaar gedrag en concrete doelstellingen. De telefoon mag bijvoorbeeld maximaal drie keer overgaan, je komt op tijd en je zorgt dat je een bepaald aantal brieven af hebt. We wachten geen jaar meer of de doelstellingen zijn gehaald, maar we kijken elke maand of er beweging is. Lopen medewerkers ergens tegenaan, dan bespreken we dat direct. Medewerkers haalden bijvoorbeeld een deel van hun productie niet omdat ze het overzicht kwijt waren. Door de jaren heen moesten ze steeds allrounder worden en met allerlei softwareprogramma's leren werken. De medewerkers kwamen zelf met het idee om weer wat meer te specialiseren. Die eigen inbreng is belangrijk, het is niet meer zoals vroeger dat je achterover kunt leunen tot de leidinggevende zegt wat je moet doen. Elke medewerker moet nadenken over de inrichting van zijn werk. Dat vereist een omslag, maar ook in het ziekenhuis moeten we meer doen met minder geld. We verwachten dat je meedoet aan een efficiënte organisatie. Het jaargesprek is het moment om aan te geven wat je daarvoor nodig hebt. En om aan te geven wat je verder wilt doen om met plezier te blijven werken, want daar ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk voor."
Oh ja, SMART staat voor: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.

Naam: Yvette ten Vaarwerk
Functie: teamcoördinator zorgadministratie AMC Psychiatrie
Leeftijd: 37 jaar
Woont: in Baambrugge samen met man en kind
Vrije tijd: taarten en koekjes bakken met mijn zoon van vier
Info: y.m.tenvaarwerk@amc.uva.nl
Inspiratie: leven in het nu


Medewerkers vullen het jaargesprekformulier zoveel mogelijk zelf in.

Tekst: Joop K. de Vries
Illustratie: Brigida

 

Vitaal en met plezier blijven werken

Hoe blijft u vitaal en met plezier aan het werk, ook in onzekere tijden? Deze serie artikelen biedt inspiratie. Afkomstig van de acht UMC's en de werknemersorganisaties. Zij hebben in de cao afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid en volwaardige arbeidsrelaties.

Kijk ook eens op umcdialoog.nl en dokterhoe.nl.

Deel dit nieuwsbericht

Terug naar overzicht